Background

Luxe vleesch: Ibérico Bellota

Volledig biologisch Pata Negra varken, afkomstig uit zuid Spanje

Voeding van fris lentegras, gerst, tarwe en in de laatste 4 manden 10 kilo eikels

Onverzadigde vetzuren, veel ijzer, zink, vitamine B en vitamine E

De Pata Negra Jamón Ibérico, de beste rauwe ham is circa 3 jaar gerijpt

Wist je al dat je ook bij ons het Spaanse Iberico of Pata Negra kunt kopen? Wij verkopen alleen de Bellota, dus de biologische variant

Het Ibérico varken

Het Iberico varken, is een zwart gekleurd verken met zwarte poten, in het Spaans: pata negra.

Deze smaakvolle varkens zijn afkomstig uit Spanje, nabij de Portugese grens en het schiereiland Iberico.

In deze Spaanse regio staat het vol met eikenbomen, sommige zijn al honderden jaren oud en komen nog uit de Romeinse tijd.

Iberico varkens leven in een vrije uitloop en in het voorjaar eten de luxe varkens van het frisse lentegras, in de zomer krijgen ze een meelmengsel van gerst en tarwe te eten.

In de herfst en de laatste vier maanden van hun groeiproces, eten ze gemiddeld 10 kg eikels van de eeuwenoude eikenbomen, waardoor ze ongeveer een kilo per dag in gewicht toenemen.

Dit alles komt ten goed van dit unieke stukje varkensvlees, wat een ware smaaksensatie oplevert. De smaak van de eikels komt ligt weer terug in het vlees, waardoor dit een hele lekkere nasmaak oplevert.

Het Ibericovlees bevat heel veel enkelvoudig- en meervoudig onverzadigde vetzuren wat erg goed is voor uw cholesterol. Het vlees is roder dan u gewend bent van het reguliere varkensvlees en bevat veel ijzer, zink, vitamine B en vitamine E.

Pata Negra

Jamón Ibérico oftewel Pata Negra rauwe ham is een der besten rauwe hamsoorten ter wereld. Wij verkopen de gran reserva, wat inhoud dat deze unieke ham circa 30 maanden gerijpt is.

Deze ham is een ware delicatesse en hebben wij altijd op voorraad.

Verkrijgbaarheid

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om dit altijd aan om ons te laten weten wanneer u dit wilt proberen. Wij willen onze kwaliteit zo hoog mogelijk houden en zo vers mogelijk werken.

De Pata Negra ham hebben wij altijd op voorraad, de rest adviseren wij u te bestellen.

  • Varkenshaas (solo millo)
  • Filet (lapjes) (lomo)
  • Karbonades (chuletta’s)
  • Speklapjes (pancetta)
  • Nek/ schouderkarbonade (cabacero)

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.